Onderwerpen:
Interim sales ondersteuning, reorganisatie nieuw team

Periode:
1 jaar

Op aanbeveling vanuit een netwerkorganisatie werd SalesSpot gevraagd om een objectieve analyse te maken van de huidige organisatie en situatie bij FlexFitters. Waar nodig mochten wij deze ook aanpassen en veranderen.

Kenmerkend voor de organisatie waren de effectiviteit, ‘snel handelen’ en de korte lijntjes. Als ‘de bandenspecialist van Nederland’ zorgt Flexfitters voor extra handjes in de drukke bandenwisselperiodes oktober-december en maart-mei. Tijdens deze periode is het erg druk in de garages en hebben veel garages dan ook behoefte aan extra bandenmonteurs. Door het grote netwerk van FlexFitters koppelen zij de bandenmonteurs aan de garages door heel Nederland.

Het bedrijf bestaat op dat moment 10 jaar en tot 2017 werd jaarlijks ongeveer dezelfde omzet behaald met dezelfde mensen en dezelfde commerciële uitingen. Dat moest natuurlijk beter kunnen…

Aanpak SalesSpot

Maar hoe verander je dit en zorg je ervoor dat de omzet wel stijgt? Dat hebben wij gedaan doormiddel van het neerzetten van een nieuw team.

Een frisse wind en een nieuwe aftrap moesten de omzet dus doen stijgen, maar vooral met behulp van Interim Sales moest dit gerealiseerd worden. De huidige processen, mensen en (sales) activiteiten werden onder de loep genomen en er werden positieve en minder positieve veranderingen doorgevoerd.

We hebben een ideaal organisatieprofiel uitgetekend, zodat FlexFitters van daaruit nieuwe mensen konden gaan aannemen.

Nieuwe mensen moesten worden ingewerkt, maar zorgden ook voor nieuwe ideeën en nieuwe energie. Daarnaast werden processen onder de loep genomen en kwamen er nieuwe afdelingen bij.

We hebben ook de erkenning voor (SBB) stagebedrijf geïntroduceerd. Twee jonge sales studenten kwamen meedraaien en bleven na hun stage hangen als vaste medewerkers.

Onze Interim Sales werkte. Het werd het beste jaar ooit!

De verandering werkte! Het (wissel)jaar 2018-2019 werd het beste jaar ooit! Na onze sales ondersteuning adviseren we FlexFitters nog steeds met coaching, social selling en om de processen te waarborgen en up-to-date te houden. Nog steeds zijn ze ook nog flink aan het groeien en hebben ze een mooi team om hun heen weten te verzamelen.