Interim sales; een term waar je bij ons op de website mee wordt doodgegooid. Niet heel gek als je naar de website kijkt :). Maar ook een term die voor veel bedrijven en ondernemers nog steeds als nietszeggend wordt ervaren. Want wat is interim sales precies en waarom is het zo’n toegevoegde waarde voor verschillende ondernemers? Even in het kort, voordat we gaan beginnen met de business case. Interim sales is niets anders dan een tijdelijke kracht. Vaak worden interimmers ingezet voor hogere functies, als iemand is weggevallen of er nieuwe inzichten nodig zijn. Wij hebben al verschillende blogs geschreven over de voordelen hiervan. Deze kan je hier vinden. Interessant natuurlijk die blogs, maar het is nog leuker om te lezen over succesvolle interim sales cases. Vandaar dat wij weer een leuke business case met jullie delen, namelijk van Meditation Moments!

Meditation Moments helpt met het creëren van rust in je hoofd

Meditation Moments is in 2018 opgericht en in vier jaar tijd is de start-up uitgegroeid tot een succesvolle onderneming. Met de Meditation Moments app willen zij hun gebruikers helpen met het creëren van meer rust in hun hoofd. Dit doen ze door middel van meer dan 300 meditaties, muziektracks, programma’s, luisterboeken, slaapverhalen, yoga en flow. De afgelopen jaren hebben ze al meer dan 1 miljoen mensen geholpen om minder stress te ervaren, beter te slapen en positiever te denken. Hun missie is dan ook om 100 miljoen mensen een dagelijks momentje rust te laten ervaren.  

Een super mooi bedrijf en product, maar waar hebben zij de expertise van SalesSpot bij nodig en hoe zijn ze bij ons terechtgekomen? Meditation Moments kon wel wat ondersteuning gebruiken op het gebied van het herstructureren van de sales en support afdeling en met het implementeren van een nieuwe salesstrategie. Zelf missen zij de ervaring en expertise in dat vakgebied, dus moest er iemand komen die wel kennis van zaken had. Om gelijk iemand vast in dienst te nemen, dat vonden ze niet nodig. Dus je raadt het al: wij kwamen met interim sales! Tenminste niet direct wij, want iemand uit ons netwerk die werkzaam is in de IT en Telecom branche droeg ons aan. Super leuk natuurlijk! En ja, interim sales was in dit geval de juiste keuze!

De interim sales aanpak die helpt met groeien

De vraag was duidelijk, nu nog de kwestie om de juiste interim sales manager aan de opdrachtgever te koppelen. Die uitdaging viel mee, want in ons netwerk zat toevallig iemand met jarenlange ervaring als sales manager en business developer. En dat bleek ook de gouden match te zijn! De opdracht was helder: de sales en support afdeling moest geherstructureerd worden en er moest een nieuwe sales strategie geïmplementeerd worden. Dat is niet alles gebleken. Wat daar nog meer bij komt kijken, is het in kaart brengen van de verschillende salesprocessen. Het is belangrijk om te weten hoe alles binnen het bedrijf is ingericht, wij maken als het ware eerst een blauwdruk van de organisatie. 

De salesprocessen moesten eerst worden geschreven en gewaarborgd in scripts en protocollen. Een bedrijf heeft een missie en een visie, dat is belangrijk. Samen met de eigenaar van Meditation Moments zijn wij dus ook bezig geweest om de visie die hij heeft op de markt, te vertalen naar een concreet salesplan. Wij krijgen in deze business case alle ruimte en vertrouwen om hiermee aan de slag te gaan. Dat is voor ons super fijn, want zo kunnen wij echt aan het werk met een objectieve blik. Als interimmer is dat belangrijk, want zo voorkom je dat je ideeën al worden beïnvloed door de huidige plannen en wensen van de opdrachtgever. 

Naast het herschrijven van de salesprocessen, houden wij ons ook bezig met het opleiden, begeleiden en coachen van zowel de sales als de sales support afdeling. Op deze manier willen wij ervoor zorgen dat wij na de opdracht overbodig zullen zijn. Interim sales is natuurlijk maar iets tijdelijks en wij willen de opdrachtgever dan zo goed mogelijk achterlaten. Dit doen wij bij Meditation Moments dus door ook wat kennis en expertise te delen met het team.

Resultaat: onszelf helemaal overbodig maken

Een resultaat kunnen wij op dit moment nog niet met jullie delen. Wij zitten namelijk op het moment van schrijven, nog midden in de opdracht. Wel hopen wij straks overbodig te zijn voor Meditation Moments. Dit, omdat de salesstrategie dan goed is ingeregeld en de dagelijkse management taken door de eigenaar weer worden overgenomen. Helemaal loslaten zullen we het dan nog niet. Na een aantal maanden zullen wij dan terugkomen om te kijken hoe het gaat. Ook optimaliseren we dan hoe de huidige situatie aansluit op het vooropgestelde plan. Eventueel bieden wij dan nog ondersteuning om wat zaken te fine tunen. 

Heb jij ook een vraagstuk waar je niet uitkomt? Of wil je groeien en mis je de expertise? Wij hebben altijd de perfecte interim sales professional voor jou! Wij zorgen ervoor dat we altijd een perfecte match regelen, zodat er ook daadwerkelijk mooie resultaten behaald zullen worden. Vraag snel een gratis telefoongesprek aan en wie weet ga jij Meditation Moments wel achterna!