Interim sales

Interim accountmanager

De accountmanager voor jouw organisatie

Wij hebben de juiste interim accountmanager voor jou! Zodat jij resultaten kan blijven behalen en niet te lang zonder medewerkers zit.

Interim accountmanager voor jouw organisatie

In de huidige markt zie je dat veel meer bedrijven kiezen voor een interim accountmanager boven een vaste medewerker. Logisch, de arbeidsmarkt is lastig, vind nu nog maar snel een goede medewerker. Interim professionals zijn er genoeg en het worden er steeds meer. Daarnaast zijn interim professionals vaak niet fulltime nodig binnen een bedrijf en kunnen ze dus makkelijk meerdere opdrachten tegelijk oppakken. 

Een interim accountmanager brengt verschillende voordelen met zich mee, denk aan:

 • Ervaring en expertise: doordat ze voor verschillende bedrijven werken, hebben ze in de loop der tijd veel ervaring opgedaan op verschillende markten etc.;
 • Flexibiliteit: ze zitten nergens aan vast dus kunnen gemakkelijk met je bedrijf mee veranderen.
 • Kostenbesparend: je hebt niet de kosten van een vaste medewerker en betaalt alleen voor het werk dat er geleverd wordt.
 • Snellere resultaten.
 • Minder training nodig.
 • Frisse blik: Zij kunnen, als geen ander, een frisse blik werpen op je verkoopproces en je bedrijf als geheel.

Meer weten over de voordelen van een interim sales professional of hoe interim sales jouw bedrijf helpt groeien? Lees daar alles over in onze blogs!

 

Waarom kiezen als het ook allebei kan?

Vind je de stap naar een interim professional te groot? Of weet je niet zeker of dit de beste keuze is voor jouw organisatie? Waarom kies je dan niet voor een combinatie? Ga voor zowel een vaste medewerker als een interim professional, het beste van beide zullen wij zeggen. Je hoeft ze niet te combineren, ze kunnen elkaar ook afwisselen. 

Op dit moment is de arbeidsmarkt erg krap. Het is lastig om de geschikte match te vinden tussen jou en een nieuwe vaste medewerker. Hoe langer het duurt voordat jij iemand hebt gevonden, hoe meer werk er blijft liggen. Dat is zonde, maar moet je dan voor de eerste de beste die interesse toont gaan? Nee, ook dat raden wij af. Doe je dat wel dan heb je op de lange termijn waarschijnlijk weer hetzelfde probleem. Je kan ook gaan voor de weg van hybride sales, de combinatie van een interim accountmanager en een nieuwe vaste medewerker. Jij zoekt rustig verder, terwijl de interim professional het werk oppakt. Een bijkomend voordeel: jij hebt alle tijd die je nodig hebt. Daarnaast heeft een interim accountmanager veel ervaring bij verschillende bedrijven en branches. Je hoeft ze dus amper in te werken en ze zullen vrij snel resultaten gaan boeken (in tegenstelling tot een vaste medewerker die je aanneemt). 

Op deze manier wordt het stilliggende werk gedaan en kan jij je tijd besteden aan het zoeken van een nieuwe vaste medewerker! Heb je deze gevonden? Dan kan je de interim accountmanager gemakkelijk weer laten gaan. Je zit vaak niet vast aan een contract, waardoor dit erg flexibel is. 

 

Combineer interim sales met sales coaching en ervaar het beste resultaat

Wil je helemaal snel resultaat gaan boeken? Combineer dan niet alleen interim en vast met elkaar, maar ga ook voor sales coaching! 

Heb jij een nieuwe medewerker gevonden, dan is het natuurlijk fijn als die persoon zo snel mogelijk resultaat gaat boeken. Hoe doe je dat? Door de inwerkperiode te verkorten natuurlijk! Dit kan je doen door middel van sales coaching, wat dezelfde interim accountmanager kan geven. Hij of zij heeft al ervaring opgedaan binnen je bedrijf en weet wat er speelt in de markt. Voordat het stokje helemaal wordt overgedragen aan de nieuwe medewerker, kan de interim sales accountmanager zijn ervaring en expertise nog overdragen! Meer weten over de mogelijkheid van salescoachen? Dat lees je hier!

 

Interim accountmanager en de perfecte match

Je bent eruit: een interim sales accountmanager is precies wat jij nodig hebt. Jij gaat voor een tijdelijke oplossing met een langdurig resultaat. Maar hoe gaat het nu verder? Door onze grote poule aan interim professionals, gaan wij voor de perfecte match voor jou!

We beginnen onze samenwerking met een intakegesprek. Hierin vertel jij meer over je bedrijf, het vraagstuk en je behoeften. Dit zo uitgebreid mogelijk, zodat wij goed weten wat jij zoekt. Vervolgens gaan wij aan het werk om de beste kandidaten voor jou uit te kiezen. Wij zullen ook altijd meerdere interim accountmanagers aan je voorstellen, zodat je zelf kan kiezen welke het beste bij jou en je organisatie past. Zo gaan wij door totdat we de perfecte match hebben gevonden en gemaakt!

 • Wil jij minder tijd kwijt zijn aan het zoeken van de juiste vervanger?
 • Je doelen blijven behalen, ook al heb je minder accountmanagers tot je beschikking?

Neem dan contact op en plan een gratis sparsessie in.

Interim sales:

Een tijdelijke oplossing voor een langdurig resultaat

Een verandering binnen jouw organisatie zorgt in de meeste gevallen voor verslechterde verkoopresultaten en het mislopen van commerciële doelstellingen. Wat op zijn beurt weer zorgt voor stress situaties en doelen die niet worden behaald. Dat vinden wij bij SalesSpot zonde.

Is een belangrijke sales medewerker uitgevallen? Heeft jouw organisatie een boost nodig om de budgetten alsnog te halen? Is er sprake van reorganisatie, waar jij wel wat expertise bij kan gebruiken? Moeten er nieuwe producten worden gelanceerd of is er behoefte aan sales professionalisering?

Het maakt niet uit wat de reden voor een tijdelijk probleem is. Het is in zulke gevallen gunstig om gebruik te maken van interim sales. Met een frisse blik wordt het salesteam ondersteund of gestuurd en kan er in een tijdelijke periode veel vooruitgang worden geboekt.

 

Wanneer zet je interim sales in?

 • Jij wil jouw organisatie een boost geven
 • Je wil een nieuw product lanceren
 • Je hebt behoefte aan effectiever werken
 • Je wil van directe naar indirecte sales

De nieuwe salesmanager start later en je hebt tijdelijke invulling nodig

Interim sales kan worden ingezet in veel verschillende situaties. De laatste tijd is de vraag naar een interim sales professional steeds groter, zeker ook omdat de markt erg schaars is.

Wil je jouw sales naar een hoger niveau tillen?

Vraag dan nu een gratis telefoongesprek aan en kijk waar jij in kunt groeien!