Interim sales

Interim salesmanager

De interim salesmanager voor jouw bedrijf

Sales managers zorgen ervoor dat een team goed functioneert en stuurt deze dan ook aan. Het is belangrijk dat deze functie constant is opgevuld om het team zo goed mogelijk te laten functioneren en hun doelen te laten behalen. Maar wat doe je als je salesmanager om wat voor reden dan ook wegvalt? De plek moet opgevuld blijven en met deze opvulling kunnen wij je helpen! Heb jij weleens van interim salesmanagers gehoord?

 

Interim salesmanager voor jouw bedrijf

De arbeidsmarkt is op dit moment erg krap. Er zijn meer banen, dan dat er mensen zijn en veel mensen beginnen als freelancer. Het is daarom ook belangrijker dan ooit om je huidige medewerkers aan te houden. Dit is niet altijd even makkelijk, de opties liggen voor het oprapen en ziekte en zwangerschap zijn ook niet onvermijdelijk. Sommige functies kunnen niet lang leeg komen te staan, maar wat doe je dan? 

Veel bedrijven kiezen in deze gevallen voor interim sales. Een interim sales manager neemt het werk over en jij hebt op deze manier meer tijd om een geschikte vervanger te vinden. Zo blijft het werk niet stil liggen en kan je bedrijf gewoon doorgaan met het behalen van de vooropgestelde doelen. Een interim salesmanager brengt verschillende voordelen met zich mee, denk aan:

 • Flexibiliteit: je kan een interim salesmanager inhuren voor een bepaalde periode;
 • Kosteneffectief: een vaste medewerker kost je in het begin meer dan dat het je oplevert. Bij interim sales is dit niet het geval;
 • Expertise: interim salesmanagers hebben veel ervaring opgedaan bij verschillende bedrijven;
 • Tijdsbesparing: het werk ligt minder lang stil, dan wanneer je op zoek gaat naar een vaste medewerker;
 • Snelle resultaten; ze nemen hun kennis niet alleen mee, ze geven het ook nog eens door aan je medewerkers.

Meer weten over de voordelen van een interim sales professional of hoe interim sales jouw bedrijf helpt groeien? Lees daar alles over in onze blogs!

Interim sales in combinatie met hybride sales

Toch liever een vaste medewerker? Dat is logisch en te begrijpen, maar wat doe je met de tussentijd? Het vinden van een geschikte medewerker kost meer tijd dan je denkt. Je moet een vacaturetekst uitzetten, reageren op de sollicitatie, gesprekken voeren en dan nog een keuze maken. En dat allemaal naast je vaste werkzaamheden. Hoe langer het duurt tot je iemand gevonden hebt, hoe langer het werk stil ligt. Heb je weleens gehoord van hybride sales? Ofwel de combinatie tussen interim en vast!

Je huurt een interim salesmanager in, die in de tussentijd het werk oppakt. Je team kan zo efficiënt blijven draaien en je ervaart de voordelen van interim sales. Een bijkomend voordeel: jij hebt alle tijd die je nodig hebt. Daarnaast heeft een interim salesmanager veel ervaring bij verschillende bedrijven en branches. Je hoeft ze dus amper in te werken en ze zullen vrij snel resultaten gaan boeken (in tegenstelling tot een vaste medewerker die je aanneemt). 

Tijdens deze periode kan jij rustig op zoek naar een geschikte vaste medewerker. Omdat het werk doorloopt en niet stilstaat, ga jij ook niet gehaast op zoek naar mensen die wellicht na een halfjaar alweer weg zijn. 

Op zoek naar het beste resultaat?

Wil jij alle voordelen uit de interim sales manager halen? Ga dan niet alleen voor hybride sales (interim combineren met vast), maar voeg er ook sales coaching aan toe! Je wilt natuurlijk dat je nieuwe medewerker zo snel mogelijk vooruitgang boekt en resultaten gaat opleveren. Wist je dat je interim sales manager je daar ook bij kan helpen? Voordat hij of zij het stokje helemaal overdraagt aan de nieuwe vaste medewerker, kan hij deze alle kneepjes van het vak leren. Een bijkomend voordeel: een interim professional heeft zoveel ervaring bij verschillende bedrijven en branches, dat hij ook wat van deze kennis kan meegeven. Een andere vaste medewerker zit vaak al vastgeroest in de processen van het bedrijf. Deze persoon zal de nieuwe medewerker minder kunnen voorzien van andere inzichten. 

Meer weten over de mogelijkheden van sales coaching en wat wij bieden? Wij vertellen je er hier graag meer over!

De perfecte interim sales match

Is een interim salesmanager hetgeen wat jouw organisatie nodig heeft? Dan zit je hier aan het goede adres. Maar hoe gaat het dan nu verder? 

Wij vinden het belangrijk dat er van beide kanten een perfecte match wordt gemaakt, alleen zo kan je ervoor zorgen dat de samenwerking succesvol gaat verlopen. Wij hebben een groot netwerk aan interim professionals, zo kunnen wij jouw altijd helpen aan de perfecte match. 

Voordat wij ons netwerk gaan raadplegen is het belangrijk om te achterhalen wat jij precies nodig hebt en waar je wensen en behoeften liggen. Met deze kennis op zak gaan wij vervolgens op zoek naar een geschikte match. Wij stellen altijd meerdere interim salesmanagers aan je voor, zodat jij kan kiezen welke persoon het beste aansluit bij jouw wensen. Is de match gemaakt? Dan is het de hoogste tijd om resultaten te gaan behalen!

 • Wil jij minder tijd kwijt zijn aan het zoeken van de juiste vervanger?
 • Je doelen blijven behalen, ook al heb je minder accountmanagers tot je beschikking?

Neem dan contact op en plan een gratis sparsessie in.

Interim sales:

Een tijdelijke oplossing voor een langdurig resultaat

Een verandering binnen jouw organisatie zorgt in de meeste gevallen voor verslechterde verkoopresultaten en het mislopen van commerciële doelstellingen. Wat op zijn beurt weer zorgt voor stress situaties en doelen die niet worden behaald. Dat vinden wij bij SalesSpot zonde.

Is een belangrijke sales medewerker uitgevallen? Heeft jouw organisatie een boost nodig om de budgetten alsnog te halen? Is er sprake van reorganisatie, waar jij wel wat expertise bij kan gebruiken? Moeten er nieuwe producten worden gelanceerd of is er behoefte aan sales professionalisering?

Het maakt niet uit wat de reden voor een tijdelijk probleem is. Het is in zulke gevallen gunstig om gebruik te maken van interim sales. Met een frisse blik wordt het salesteam ondersteund of gestuurd en kan er in een tijdelijke periode veel vooruitgang worden geboekt.

 

Wanneer zet je interim sales in?

 • Jij wil jouw organisatie een boost geven
 • Je wil een nieuw product lanceren
 • Je hebt behoefte aan effectiever werken
 • Je wil van directe naar indirecte sales

De nieuwe salesmanager start later en je hebt tijdelijke invulling nodig

Interim sales kan worden ingezet in veel verschillende situaties. De laatste tijd is de vraag naar een interim sales professional steeds groter, zeker ook omdat de markt erg schaars is.

Wil je jouw sales naar een hoger niveau tillen?

Vraag dan nu een gratis telefoongesprek aan en kijk waar jij in kunt groeien!