Van een al ontkiemend plantje gegroeid naar een levensvatbare plant!

SalesSpot werkt voor een breed scala aan B2B bedrijven om hen met hun salesprocessen te ondersteunen. Vaak doen we vergelijkbare werkzaamheden voor klanten, maar toch is iedere klant weer uniek. Dat maakt ons vak ook zo mooi. Om jullie een inkijkje te geven in verschillende samenwerkingen en onze werkwijze delen we regelmatig een klantcase. Want wist je dat wij ook actief zijn in de postzegelverkoop? Harry Hoorn manager van Inclusief Groep vertelt er meer over!

 

Inclusief Groep

Inclusief Groep is een sociale/maatschappelijke onderneming die namens zeven gemeente op de Noordwest-Veluwe politiek beleid uitvoert. Zij bieden werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar dat niet alleen! Ze zijn voor die doelgroep ook een werk- en leerbedrijf. Zij leiden mensen op in hun eigen werksoorten, zodat ze op de arbeidsmarkt een baan kunnen vinden. Onder hun eigen werksoorten vallen onder andere: groen, schoonmaak, post, elektro en productie. 

Wij zijn zeker trots dat wij dit jaar het vierde jaar in gaan met de samenwerking tussen SalesSpot en het mooie bedrijf dat de Inclusief Groep is!

 

Waar wilde jullie in groeien?

Een samenwerking met SalesSpot ga je aan omdat je wilt groeien, je loopt vast en kan wel wat ondersteuning gebruiken. Zo ook de Inclusief Groep. De heer Hoorn omschreef het als volgt:

“We hadden te weinig sales kracht en kennis om een aan post gerelateerd product, de Veluwezegel, in de markt te zetten. De flair en drive ontbraken. Daarnaast moest er te veel focus op andere onderwerpen worden gelegd.”

 

Inclusief Groep en SalesSpot

Het was al snel duidelijk waar de groeimogelijkheden lagen. Maar hoe zijn ze dan bij ons gekomen? Dat ging via een aanbeveling van het netwerk van BNI via Judith Manssen. Sinds het begin van de samenwerking zijn we gaan sturen op basis van wederzijds vertrouwen. De verwachtingen richting SalesSpot waren dan ook hoog, gekeken naar de voorgaande prestaties.

Waarom ze uiteindelijk voor SalesSpot hebben gekozen? De heer Hoorn zei daar het volgende over:

“Afspraak = afspraak en wij moesten jullie geloven. Jullie zouden ‘eerlijke uren’ schrijven en de geformuleerde targets gaan halen.”

Of dat is gelukt? Dat lees je straks 😉

Aan de slag

Nu was het tijd om aan de slag te gaan en te laten zien waar wij toe in staat zijn. Een manier om te gaan groeien was het geven van een grote mate van vrijheid. Wij formuleerde duidelijke doelstelling en wilde ook gaan sturen op de behaalde resultaten.  

Wij vroegen aan de Inclusief groep hoe wij hebben geholpen met het behalen van de doelen. Zij zeiden hier het volgende op:

“Jullie toonde veel eigen inzet, eigen drive om een doel te halen…..uitstraling en commerciële scherpte en kunde. Eigen initiatief en verantwoordelijkheid om zich te verantwoorden!”

 

De resultaten🚀

Een goede samenwerking is leuk, maar goede resultaten zijn minstens zo belangrijk!

Inclusief groep wilde groeien, de situatie moest worden veranderd. Dit is gelukt! De Veluwezegel is van een al ontkiemend plantje gegroeid naar een levensvatbare plant met groeipotentie! In drie jaar tijd gebruiken verschillende retailers en bedrijven op de Veluwe de Veluwezegel.

En dat is iets om zeker trots op te zijn!

 

Wat heeft de samenwerking gebracht?

De samenwerking heeft meer gebracht dan alleen maar mooie resultaten! In drie jaar tijd heeft de samenwerking geresulteerd in een lagere factuur van SalesSpot en een hogere omzet op het product en de dienstverlening. Daarnaast heeft de samenwerking netwerk contacten opgeleverd en meer naamsbekendheid voor de Veluwezegel en maatschappelijk ondernemen met de Inclusief Groep en SalesSpot teweeg weten te brengen.

De heer Hoorn sloot af met het volgende:

“De samenwerking is zo succesvol dat deze is verlengd en uitgebreid, zodat we ons in de toekomst nog meer kunnen focussen op effectieve en efficiënte sales voor meerdere facetten in het bedrijf.”

Bedankt Harry Hoorn voor de fijne samenwerking en de mooie woorden! Heb je inspiratie opgedaan of wil je ook graag groeien? Neem dan gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!