Medewerkers zijn het visitekaartje van een bedrijf. Het is dus super belangrijk dat je medewerkers hebt die goed bij de identiteit van de onderming passen. Dit geldt zowel voor de vaste medewerkers als voor de interim sales professionals. 

Het vinden van de juiste medewerker is dus heel belangrijk, maar hoe doe je dat in deze markt? Je medewerkers zijn niet alleen belangrijk voor de uitstraling van je bedrijf, maar ze helpen je ook met groeien. Of je nu op zoek bent naar uitbreiding van je team of naar een vervanger; het recruitmentproces kan lastig zijn.

Wij willen dat jij gelijk een goede keuze maakt en niet maandenlang op zoek bent naar de geschikt medewerker. Daarom delen wij in dit blog 3 tips die jou helpen met het vinden van de juiste medewerker in een overspannen markt!

 

 

Huidige arbeidsmarkt

Je kan er onmogelijk omheen de laatste tijd: de krappe arbeidsmarkt. Dit komt, omdat de werkloosheid laag is en er nog nooit zoveel banen in Nederland zijn (bron: Minister van Financiën). Het vinden van de juiste medewerker of interim sales professional kan dus een behoorlijke uitdaging zijn. Alleen de gedachte aan een krappe arbeidsmarkt kan al gevaarlijk zijn voor zowel de sollicitant als voor ondernemers. 

Werkzoekenden hebben nu namelijk sneller het gevoel dat de wereld aan hun voeten ligt. Het resultaat: ze gaan uitzonderlijk hoge salarissen vragen. Zij hebben namelijk idee dat jij ze harder nodig hebben dan andersom. Werknemers zijn op hun beurt weer bang dat ze niemand kunnen vinden. Ze gaan dus al snel voor de eerste de beste die ze kunnen vinden. Zonde, want dit verhoogd de kans dat er een mismatch plaats vindt tussen de nieuwe werknemer, het bedrijf en de collega’s. Beide partijen moeten in dit geval weer van voren af aan beginnen.

 

Meest gemaakte fouten

Fouten maken is menselijk, maar op de arbeidsmarkt is dat iets wat wij graag willen voorkomen. Het lijkt heel simpel: jij als ondernemer zoek een goede werknemer of interim sales manager die je bedrijf verder kan laten groeien. Een medewerker of interim sales professional zoekt op hun beurt weer de beste werkgever om zijn of haar carrière een boost te geven. Kan niet misgaan toch? De praktijk heeft ons geleerd dat niets minder waar is. Er zijn veel dingen waar je op moet letten bij het aangaan van een goede match met toekomstperspectief.

Een veelvoorkomende fout is het nemen van niet voldoende tijd. Het kost tijd en energie om de juiste medewerker te vinden, neem deze tijd dus ook. De kans is heel erg klein dat jij binnen één of twee maanden de lege plek hebt opgevuld. Wacht dus niet te lang met zoeken, zodat je de tijd hebt om beslissingen te nemen.

Maak je wel te snel een beslissing? Dan is de kans groot dat je na een half jaar weer van voren af aan moet beginnen, omdat de match toch niet zo’n succes bleek te zijn.

 

Start met het vinden van de juiste interim sales medewerkers

De fout die het meest gemaakt wordt is dus het nemen van te weinig tijd en het maken van overhaaste beslissingen. Maar met alleen het nemen van meer tijd ben je er helaas nog niet. Onze recruitment specialist, Mary, heeft 3 tips geformuleerd die wel werken!

 

Tip 1: definieer goed wie je zoekt

Jij wilt een nieuwe medewerker en bent op zoek naar ondersteuning. Maar wat zoek je eigenlijk precies? Wil jij een vaste medewerker of kies je toch voor interim sales? De functie is al snel bekend, maar wat is voor jouw bedrijf nog meer belangrijk? Hoeveel ervaring moet iemand hebben, welke persoonlijkheid zoek je en wat wil je aan salaris bieden, zijn belangrijke vragen die je aan jezelf moet stellen. Heb je dit duidelijk voor ogen? Perfect! Dan kan ik ze nu prioriteiten gaan geven.

Er is helaas geen kandidaat die aan al je eisen voldoet. Dat is niet erg, want jij weet nu wat belangrijk voor jou is. Hierdoor kan je gelijk een eerste selectie van sollicitanten maken. Het is belangrijk om ook goed met je collega’s en werknemers te overleggen. Zij moeten straks ook met deze persoon gaan samenwerken, dus hun mening is ook zeker van belang!

 

Tip 2: kies een kanaal om te gaan gebruiken en maak afspraken

Als het duidelijk is wat en wie je zoekt, kun je dit gaan delen met de buitenwereld. Veel bedrijven doen dit via hun eigen social media platformen, zoals Instagram, Facebook en LinkedIn. Ook hun website zie je vaak vacature teksten staan. Alles geregeld, laat de reacties maar binnenkomen! Tenminste dat denken de meeste mensen, echter levert dit vaak niet het gewenste resultaat op. Je ziet vaak veel kliks, maar er komen maar weinig goede kandidaten uit. Je ziet ook vaak dat dit op zoveel kanalen wordt uitgezet, dat het overzicht over de kandidaten wordt verloren. Dit is zonde, want misschien heb je de perfecte kandidaat nu wel gemist.

Om het voor jezelf makkelijker te maken, raden wij dan ook aan om met een recruiter of een bureau een samenwerking aan te gaan. Zij weten als geen ander waar de goede kandidaten zitten en helpen jou aan een langdurig succes, zonder dat je er zelf al te veel tijd aan kwijt bent.

 

Tip 3: interim sales kan de oplossing zijn

Je hebt nu dus geleerd dat er wel wat tijd kan verstrijken, voordat jij een nieuwe werknemer hebt die ook daadwerkelijk goed is ingewerkt. Je tijd is kostbaar, want wat ga je in de tussentijd doen? Is interim sales al in je hoofd voorbij gekomen? Je wilt nu nieuwe klanten of je wilt nu de nieuwe markt aan gaan boren. Het is dus uitermate belangrijk om een overbruggingsplan te maken.  Hoe ga je ervoor zorgen dat je niet stilstaat tijdens deze periode? Kunnen je collega’s een deel oppakken of is interim sales wellicht de juiste keuze?

Een interim sales professional kan mogelijk een goede basis leggen, waardoor je nieuwe medewerker straks veel sneller resultaten gaat laten zien. Een interim sales professional kan gelijk aan de slag en door de ruime ervaring die ze meebrengen, heb je amper inwerktijd. Zo blijft jij doorgroeien (wat je kan lezen in dit blog) en heb je de tijd om rustig een vervanger te vinden voor de lange termijn. Een win-win situatie wat ons betreft!

Wil jij jouw sales naar een hoger niveau tillen of ben jij op zoek naar iemand die je meer kan vertellen over interim sales? Vraag dan nu een gratis telefoongesprek aan en wij kijken waar jij in kan groeien. Is interim sales de juiste keuze voor jouw organisatie? Dan helpen wij jou met het maken van de beste match!