100 nieuwe klanten

SalesSpot werd gevraagd om te adviseren om meer sales ondersteuning te geven. In deze interim sales case lees je hoe we dat hebben gerealiseerd.

10+ jaar ervaring

Op maat gemaakt traject

Klanten geven ons een 4,9 v/d 5

Onderwerpen:
Interim salesondersteuning

Periode:
2 jaar en 3 maanden

Wat was de probleemstelling?

SalesSpot werd door een lokaal ICT bedrijf gevraagd voor advies en meer sales ondersteuning. Dit ICT bedrijf realiseert websites, webshops en apps die alles kunnen bieden. Ze wilden graag nieuwe klanten realiseren, maar liepen vast in het proces. Daarom schakelde zij de hulp van SalesSpot in.

Na de economische crisis, die eindigde in 2014, werd er afscheid genomen van diverse sales mensen en daarmee veel vaste overheadkosten (auto-, laptop- mobiel van de zaak). Nu de crisis voorbij was, moest er weer worden verkocht, zonder dat hier vaste kosten en overheadkosten mee gemoeid waren. Hoe je dit moest doen? Dat was een uitdaging voor veel bedrijven, zo ook voor dit ICT bedrijf. Samen vonden wij de oplossing in interim sales en gingen wij samen aan de slag tot het aantrekken van nieuwe klanten.

Aanpak SalesSpot

Het was voor ons dus al snel duidelijk waarmee wij dit bedrijf konden ondersteunen, namelijk het behalen van nieuwe klanten. Om ons doel te bereiken hadden wij een strakke aanpak nodig en verdeelde wij de samenwerking in verschillende periodes. Onze aanpak zag er als volgt uit:

In de eerste periode werd de doelgroep bepaald. Hierbij hebben wij de volgende punten meegenomen die belangrijk waren voor het bedrijf: de klanten moeten opereren binnen straal van 30 km, branchegenoten van vaste klanten benaderen, lid geworden van lokale netwerkclub en beschrijving van ‘de ideale klant’.
De organisatie werd erkend (SBB) stagebedrijf, waardoor we in twee jaar o.a. vier junior accountmanagers hun geleerde theorie konden toepassen in de praktijk. Bijkomend voordeel: extra sales handjes voor extra sales activiteiten. Vooral aan het einde van de stage periode konden zij goed meehelpen met het bereiken van de potentiële nieuwe klanten.
Als laatste paste wij het business model aan door er een additionele dienstverlening aan toe te voegen: social selling. Zo werd het bedrijf actief op social media en begonnen ze met het vergroten van hun online zichtbaarheid en vindbaarheid.
Door erkend stagebedrijf te worden, kwamen extra sales handjes vrij voor de gegroeide sales activiteiten
Steef

In deze periode van 2 jaar en 3 maanden zijn er meer dan 100 nieuwe klanten toegevoegd. De nieuwe klanten gaan de komende jaren zorg dragen voor extra (constante) omzet. En dat mede door de inzet van interim sales! Na deze periode waren was ins werk overbodig en kon het ICT bedrijf zelf de werkzaamheden oppakken. Voor ons de hoogste tijd om door te gaan naar het volgende project!

interim sales case cadeau concepten

Benieuwd naar andere interim cases?​

cadeau-concepten

Nieuwe salesprocessen

Lees meer
ATC match

Opzetten nieuw businessmodel

Lees meer
Diner cadeaukaart

100 nieuwe klanten

Lees meer
Bekijk alle interim cases

Interim sales professional

Heeft er binnen jouw organisatie een situatie voorgedaan of hebben er veranderingen plaats gevonden? Een interim sales professional is dan waarschijnlijk de oplossing voor jouw probleem.

SalesSpot heeft al jaren een eigen netwerk aan sales professionals, die stuk voor stuk goed zijn opgeleid en ervaring hebben opgedaan bij verschillende commerciële organisaties. Ze gaan doelgericht de uitdagingen van de salesorganisaties aan. Waarom ben jij op zoek naar een interim sales professional?

Interim sales kan je helpen met:

Sales coaching​

Lead opvolging​

Sales transformatie​​

Sales trainingen​​

Telefonische acquisitie​​

Wil jij jouw sales een naar een hoger niveau tillen?

Vraag dan nu een gratis telefoongesprek aan. En kijk waar jij in kunt groeien!

15585

Geheel vrijblijvend op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang 1x per maand het laatste nieuws over interim sales

15856