Zoals je wellicht wel weet is het essentieel om te blijven investeren in de groei van je bedrijf. Je kent het gezegde vast wel: stilstand is achteruit gang. Blijf je jouw bedrijf niet ontwikkelen? Dan word je in no-time ingehaald door concurrenten. Een belangrijk aspect van het investeren in je bedrijf is het optimaliseren van de verkoopprocessen. Dat niet alleen, ook het verbeteren van je verkoopprestaties is hier een belangrijk onderdeel van. Wist je dat interim sales je hierbij kan helpen?

Er zijn verschillende manieren om groei te stimuleren. Nieuwe medewerkers kunnen hier een onderdeel van zijn. Vers en jong bloed in de organisatie zorgt ervoor dat je niet vastroest in oude gewoontes en gebruiken. Maar ga je dan voor een vaste medewerker of kies je voor een interim sales professional? In dit blog bespreken we de voordelen van interim sales boven een vaste salesmedewerker en waarom het een slimme keuze kan zijn voor jouw bedrijf.

 

 

Voordeel 1: ervaring en expertise

Een interim sales professional is gewend aan verschillende bedrijven en organisaties. Hij of zij heeft dus in de loop der jaren veel kennis opgedaan over de markt en in verschillende verkoopgebieden. Deze kennis en ervaring is een belangrijk voordeel van interim sales. Want dit nemen ze allemaal mee naar jouw bedrijf. Iets waar een vaste medewerker, niet over beschikt.

Interim professionals zijn getraind om snel en efficiënt te werken, en hebben vaak kennis van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt. Op deze manier krijg je de expertise en ervaring die je nodig hebt om je verkoopprestaties te verbeteren.

Kies je toch voor een vaste medewerker? Dan bestaat er een grote kans dat deze persoon een langere periode bij hetzelfde bedrijf heeft gewerkt. Over het algemeen hebben mensen maar ervaring bij maximaal een handjevol bedrijven. Een breed scala aan kennis en ervaring hebben ze dus niet. Dat is wellicht wel wat jij nodig hebt!

 

Voordeel 2: flexibiliteit

Behoeftes van bedrijven kunnen constant veranderen. Soms veranderen deze snel en je wilt zo soepel mogelijk met veranderingen omgaan natuurlijk. Werken met vaste medewerkers kan frictie veroorzaken. Je zit hier vast aan een contract met vaste uren, waardoor het moeilijk kan zijn om te reageren op veranderingen. Heb je juist nog meer mensen nodig? Veel mensen denken dan aan het aannemen van nieuwe vaste medewerkers. Terwijl dit niet altijd de geschikte oplossing is. Het kan vaak maanden duren voordat je de geschikte persoon hebt gevonden en ze gaan meedragen aan de omzet van jouw bedrijf.

Kies je voor interim sales professionals, dan kies je voor flexibiliteit. Je huurt deze namelijk in voor een bepaalde periode of een specifiek project, waardoor je de flexibiliteit hebt om aan te passen aan de behoeften van je bedrijf. Is het project of de periode voorbij? Dan laat je ze dus gemakkelijk gaan. Even extra handjes nodig? Het kost veel minder tijd om de geschikte interim sales professional te vinden. Daarnaast dragen ze vrijwel direct bij aan jouw omzet, omdat ze zoveel ervaring met zich meebrengen.

 

Voordeel 3: interim sales is kostenbesparend

Wist je dat interim sales vaak effectiever is dan het inhuren van een vaste sales medewerker?

Interim sales professionals rekenen meestal alleen een vast bedrag voor hun diensten. Dit terwijl vaste sales medewerkers vaak salaris, voordelen en andere kosten met zich meebrengen. Ook zit je nergens aan vast. Is de periode voorbij of is het project afgerond? Dan laat je ze gemakkelijk gaan, zonder dat hier nog extra kosten meegemoeid zijn. 

Heb jij alleen tijdelijke of seizoensgebonden verkoopondersteuning nodig? Dan kan het inhuren van een interim sales professional je veel geld en tijd besparen.

 

Voordeel 4: snellere resultaten

Snelle resultaten, dat is wat ieder bedrijf wilt. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Je raadt het vast al: interim sales professionals! Zij zijn vaak in staat om snellercresultaten te leveren dan vaste sales medewerkers. Hun doel is namelijk duidelijk: het verbeteren van je verkooppresetaties! Geen poespas daarom heen. 

Een inwerkperiode is vaak overbodig. Zij hebben namelijk al veel ervaring kunnen op doen bij andere bedrijven. Ervaring die ze maar al te graag meenemen naar jouw organisatie.

De professionals hebben vaak een duidelijk plan van aanpak en kunnen snel handelen om je verkoopprestaties te verbeteren. Als je snel resultaten wilt behalen, dan is het inhuren van een interim sales professional de beste keuze.

 

Voordeel 5: minder training nodig

We hebben het al eerder benoemd, maar een interim sales professional inhuren betekend snelheid! Een vaste medewerker moet je vaak eerst inwerken, trainen en ontwikkelen voordat ze over de vaardigheden beschikken die ze nodig hebben om je verkoopprestaties te verbeteren. Dit kan veel tijd en geld kosten.

Dit is bij interim sales professionals niet nodig. Zij hebben zelf al tijd geïnvesteerd in het verbreden van hun kennis en in het opdoen van ervaring. Ze kunnen bij jou dus vrijwel gelijk aan de slag. Lekker efficient!

Voordeel 6: een frisse blik

Het laatste voordeel van interim sales professionals is het hebben van een frisse blik. Zij kunnen, als geen ander, een frisse blik werpen op je verkoopproces en je bedrijf als geheel. Door hun ervaring in verschillende industrieën en kunnen nieuwe perspectieven en ideeën bieden die je verkoopprestaties kunnen verbeteren.

Als je ergens lang werkt of lang mee bezig bent dan kan gemakkelijk zijn om vast te komen te zitten in een bepaalde manier van werken. Logisch, maar wel zonde. Een interim sales professional kan helpen om dit te doorbreken en je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Is de manier waarop je nu te werk gaat wel de meest efficiënte? Of doe je dit alleen zo, omdat je dit altijd al zo hebt gedaan? Een interim professional helpt je met het doorbreken van die patronen en het aangaan van een nieuwe manier van werken.

 

Conclusie

Je hebt nu zes verschillende voordelen van interim sales professionals gezien. Nu is het aan jou om te kijken wat beter bij de huidige staat van je bedrijf en je bedrijfsvoering past.

Als bedrijfseigenaar of manager heb je namelijk verschillende opties als het gaat om het inhuren van vaste medewerkers. Een salesmedewerker met een vast contract, kan een goede keuze zijn als je op zoek bent naar iemand die zich volledig zal richten op de verkoopprestaties van je bedrijf op lange termijn.

Maar als je op zoek bent naar meer flexibiliteit, expertise, snelle resultaten, kostenbesparingen en een frisse blik? Dan is interim sales een slimme investering voor jouw bedrijf.

Door samen te werken met een interim sales professional, kun je snel en efficiënt je verkoopprestaties verbeteren en je bedrijf laten groeien. Dit allemaal zonder langdurige verplichtingen of hoge kosten.

Wil jij investeren in de groei van je bedrijf? Kies er dan eerder voor om samen te gaan werken met een interim sales professional. Meer weten? Neem dan contact met ons op!