Interim sales is een term waar je in de huidige sales branche niet meer omheen komt. Dus ook niet bij ons! Op onze website hebben jullie hier al veel over kunnen lezen. Ook hebben wij al een aantal praktijkvoorbeelden voor jullie opgesteld. Super leuk om te lezen, want het is leuk om te lezen dat we ergens goed in zijn. Maar dat moet je dan nog wel bewijzen en dat vertrouwen hebben wij gelukkig al bij een aantal bedrijven gekregen! Uit deze samenwerkingen zijn ook mooie resultaten gekomen. Zo ook bij een van de meest recente bedrijven: Captive Finance.

Ieder verhaal begint met een drive

Captive Finance en hun andere label: Financial Lease For You, bieden financial lease en verzekeringen aan hun klanten. Zij werken als bemiddelaar tussen zowel autoverkopers als ondernemers die op zoek zijn naar een geschikte bedrijfswagen. Zij begonnen op een markt die op dat moment al een groot aantal lease aanbieders kende. Toch zagen zij ruimte, want iedereen deed hetzelfde en niemand was uniek. Belangrijk aspect was het kijken naar hoe je graag zelf geholpen wilt worden. Vanuit daar zijn zij begonnen met een transparanter en persoonlijker label. En met succes! Maar als het bedrijf zo succesvol is, waarom hebben ze dan ondersteuning nodig?

Captive Finance kwam bij ons aankloppen, omdat ze een vacature hadden die al een tijdje openstond. De marketing afdeling bestond uit één persoon en het was voor hem simpelweg te druk om alle werkzaamheden op te pakken. Een logische stap dus om op zoek te gaan naar versterking en extra handjes. Helaas is de arbeidsmarkt op dit moment krap. Er zijn veel bedrijven die mensen zoeken en relatief weinig mensen beschikbaar. Zoek je een baan? Dan heb je dus tal van mogelijkheden, waarom zou je dan voor een bepaalde werkgever kiezen? Hoe langer het duurt tot je nieuwe medewerkers hebt gevonden, hoe langer het werk blijft liggen. Daarom gingen ze op zoek naar een andere oplossing.

 

De tijdelijke oplossing met een langdurig resultaat

Oke, onze taak is duidelijk: iemand vinden die bij Captive Finance aan de slag wilt gaan. Maar wij zouden SalesSpot niet zijn, als we geen gebruik zouden maken van interim sales. Ze waren specifiek op zoek naar iemand die zich bezig zou houden met social media en het schrijven van blogs en website teksten. Nu hadden wij geluk, want wij hebben precies zo iemand in ons netwerk! Demi werkt al sinds 2021 als freelancer voor SalesSpot. Hier helpt zij verschillende bedrijven met hun personal branding, social selling en het schrijven van SEO teksten in de vorm van blogs en website teksten. Ze had nog wel wat tijd in de week over en zo introduceerden wij altijd eerst iemand bij het bedrijf. Klikt het van beide kanten? Dan kunnen we een samenwerking beginnen. In dit geval voor een maand. Na een maand evalueren wij en kijken we aan beide kanten of het nog steeds een succes is. Wilt één van de twee partijen toch van de samenwerking afzien? Dan kan dat nu nog gemakkelijk. Echter was dit niet het geval en bleef Demi 1 dag in de week naar het kantoor van Captive Finance en Financial Lease For You gaan, om daar verschillende marketing werkzaamheden uit te voeren. 

Echter werden de kosten te hoog en wilde Captive Finance zich meer focussen op een vaste medewerker voor in het team. Daarom werd er besloten om de interim sales samenwerking na een aantal maanden op te zeggen. Dit ondanks het feit dat wij beiden super blij waren met de samenwerking en het enorm goed klikte, werd de samenwerking on hold gezet.

Van interim naar vast!

Captive Finance bleef op zoek naar iemand die fulltime, of in ieder geval in vast dienstverband, aan de slag kon. In de huidige arbeidsmarkt blijft het lastig om een geschikte medewerker te vinden. Toen kwamen wij met de oplossing! Demi had het naar haar zin tijdens deze samenwerking en vond een stukje zekerheid naast het freelance werk ook wel fijn. Er waren dus twee partijen die het jammer vonden dat de samenwerking stopte en eigenlijk precies hetzelfde wilde. Waarom dan niet de wensen uitspreken? Zo gezegd zo gedaan en wij creëerden ons eigen praktijkvoorbeeld van interim sales naar een vast dienstverband. Ondertussen is Demi nu een jaar twee dagen in de week op het kantoor van Captive Finance te vinden. De andere drie dagen werkt zij nog steeds vol enthousiasme aan verschillende SalesSpot opdrachtgevers!

Herken jij je in het vraagstuk van Captive Finance en krijg jij je vacatures ook niet opgevuld? Dat is niet alleen zonde van het werk wat nu blijft liggen, maar ook van een kans die je nu misschien wel misloopt. Wie weet vind jij, met behulp van interim sales, ook wel een nieuwe vaste medewerker! Benieuwd naar andere praktijkvoorbeelden of wil je meer weten over alle mogelijkheden? Laat ons je meer vertellen.