Implementeren van nieuwe sales processen in 6 maanden

10+ jaar ervaring

Op maat gemaakt traject

Klanten geven ons een 4,9 v/d 5

Onderwerpen:
Interim salesondersteuning, nieuw proces

Periode:
6 maanden

Wat was de opdracht voor SalesSpot?

De opdrachtgever zocht bewust een externe sales professional voor een korte interim periode en kwam zo bij ons terecht. De huidige sales managers waren te druk om dit vraagstuk op te pakken en het aanstellen van een nieuwe medewerker kostten teveel moeite en tijd. De professional die dit Telecombedrijf zocht, moest ervaring hebben als sales manager en als business developer. Door ons grote netwerk, hadden wij de interim sales professional die dit bedrijf zocht.

De opdracht was helder: herstructureer de huidige sales & sales support afdelingen en implementeer een nieuwe sales strategie. Deze nieuwe sales strategie moest tevens beschreven en gewaarborgd worden in scripts en protocollen. Gedurende de interim sales opdracht werd het pakket uitgebreid met het in kaart brengen van de diverse sales processen. 

Aanpak SalesSpot

Nu de opdracht helder is, is het aan ons om ook echt nieuwe sales processen te implementeren. Om dat zo goed mogelijk te doen zijn we begonnen met een plan van aanpak. Dit hebben wij aangepakt via de volgende punten:

Samen met de salesmanager is de visie op de markt vertaald naar een sales plan. De voordelen hiervan? Dit creëert direct draagvlak bij de salesmanager en via hem concrete marktinformatie vergaard
Het geformuleerde sales plan werd als blauwdruk op het huidige plan gelegd. De grootste uitschieters hebben wij direct opgepakt en aangepakt. Vervolgens hebben wij kritisch gekeken naar effectievere en snellere opvolgingsprocessen
Na afloop hebben wij het hele sales team uitgenodigd voor een presentatie. Gedurende twee dagen hebben we op een externe locatie het complete sales plan gepresenteerd
het sales team mocht per individu aangeven wat hij of zij ervan vond en bij een eventuele kritische aantekening, moesten ze die ombuigen naar een positieve tip. Resultaat: meer teambuilding, draagvlak, positieve verbeterpunten en interessante discussies.
Ons doel was om onszelf zo snel mogelijk overbodig te maken…
Steef

Na de tweedaagse bijeenkomst werd de aftrap van het sales plan ingezet en werden de afdelingen sales en sales support opgeleid, begeleid en gecoacht. Ons doel was om onszelf zo snel mogelijk overbodig te maken. Mede doordat de sales strategie goed is ingeregeld en de dagelijkse managementtaken weer door de salesmanager worden opgepakt, behaalde wij ons vooropgestelde doel!

Na drie maanden zijn we nog één keer terug geweest voor een tweedaagse analyse op locatie. Dit om te kijken hoe het nu liep en of er nog verbeterpunten waren. Hier hebben wij nog enkele 1 op 1 gesprekken hebben gevoerd. De opdrachtgever en de medewerkers waren tevreden en zijn blij met de implementatie van de nieuwe sales processen.

interim sales case concept

Benieuwd naar andere interim cases?​

cadeau-concepten

Nieuwe salesprocessen

Lees meer
ATC match

Opzetten nieuw businessmodel

Lees meer
Diner cadeaukaart

100 nieuwe klanten

Lees meer
Bekijk alle interim cases

Interim sales professional

Heeft er binnen jouw organisatie een situatie voorgedaan of hebben er veranderingen plaats gevonden? Een interim sales professional is dan waarschijnlijk de oplossing voor jouw probleem.

SalesSpot heeft al jaren een eigen netwerk aan sales professionals, die stuk voor stuk goed zijn opgeleid en ervaring hebben opgedaan bij verschillende commerciële organisaties. Ze gaan doelgericht de uitdagingen van de salesorganisaties aan. Waarom ben jij op zoek naar een interim sales professional?

Interim sales kan je helpen met:

Sales coaching​

Lead opvolging​

Sales transformatie​​

Sales trainingen​​

Telefonische acquisitie​​

Wil jij jouw sales een naar een hoger niveau tillen?

Vraag dan nu een gratis telefoongesprek aan. En kijk waar jij in kunt groeien!

15585

Geheel vrijblijvend op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang 1x per maand het laatste nieuws over interim sales

15856