Opzetten nieuw businessmodel

SalesSpot werd gevraagd om ATC Match commerciëler te maken. Lees hoe we dat hebben gerealiseerd.

10+ jaar ervaring

Op maat gemaakt traject

Klanten geven ons een 4,9 v/d 5

Onderwerpen:
Interim salesondersteuning, commercialiseren

Periode:
2+ jaar

De interim sales ondersteuning voor ATC Match

Vanuit ons netwerk werden we bij SalesSpot benaderd om ATC Match met Interim Sales te ondersteunen. ATC Match bestaat al sinds 2009 en de focus lag destijds vooral op jobcoaching.

In samenwerking met en in opdracht van verschillende gemeenten en wijkteams begeleiden zij jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Inmiddels is hun dienstenpakket aanzienlijk uitgebreid met onder andere hulp bij het volgen en afronden van een opleiding, begeleiding bij stages en het zoeken en vinden van passende banen.

Het bedrijf mocht wel wat commerciëler worden en men dacht na over uitbreiding aan de hand van een nieuw business model. Dat er een nieuw business model moest komen, dat was snel duidelijk. Echter wist ATC Match niet hoe ze dit het beste konden aanpakken en daar kwam SalesSpot om te hoek kijken!

Opzetten van een business model

Een nieuw business model zet je niet zomaar op. Het is belangrijk dat je de juiste kennis in huis hebt en dat je weet hoe je deze case moet oppakken. Maar dat niet alleen! Voor ons is het ook belangrijk om veel over het bedrijf te weten, zodat het business model naadloos aansluit op de core business, visie, missie en de normen en waarden van het bedrijf. het nieuwe business model werd opgezet via de volgende stappen:

Er bestonden al ideeën voor een tweede bedrijfstak. SalesSpot werd gevraagd om interim sales hulp te bieden en te ondersteunen bij het opzetten van dit business model. Het doel was om werkplekken te vinden voor de jongeren die door ATC Match werden begeleid.
De (lokale) markt werd in kaart gebracht en wij gingen organisaties benaderden, waarbij ook ons eigen netwerk werd ingeschakeld. Mede hierdoor creëerden we al snel meer ‘body’ als bedrijf en kon de olievlek snel groeien.
In het twee jaar dat SalesSpot meehielp, werd het business model een zelfstandige en rendabele bedrijfstak.
In de twee jaar dat SalesSpot meehielp, werd het business model een zelfstandige en rendabele bedrijfstak
Steef

In de laatste periode werd de nieuwe bedrijfstak overgedragen aan een ander bedrijf. Ook hier hebben we de interim sales ondersteuning & begeleiding gegeven, zodat zowel de kandidaten als beide bedrijven optimaal werden ontlast. Op deze manier had ATC Match genoeg expertise opgebouwd om de toekomst alleen verder invulling te geven.

interim sales case 3 1

Benieuwd naar andere interim cases?​

cadeau-concepten

Nieuwe salesprocessen

Lees meer
ATC match

Opzetten nieuw businessmodel

Lees meer
Diner cadeaukaart

100 nieuwe klanten

Lees meer
Bekijk alle interim cases

Interim sales professional

Heeft er binnen jouw organisatie een situatie voorgedaan of hebben er veranderingen plaats gevonden? Een interim sales professional is dan waarschijnlijk de oplossing voor jouw probleem. Denk hierbij aan het wegvallen van medewerkers, enorme groei en vraag naar meer krachten. Maar ook als je te maken hebt met een reorganisatie of fusie kan interim sales de juiste keuze voor jou zijn.

SalesSpot heeft al jaren een eigen netwerk aan sales professionals, die stuk voor stuk goed zijn opgeleid en ervaring hebben opgedaan bij verschillende commerciële organisaties. Ze gaan doelgericht de uitdagingen van de salesorganisaties aan. Waarom ben jij op zoek naar een interim sales professional?

Interim sales kan je helpen met:

Sales coaching​

Lead opvolging​

Sales transformatie​​

Sales trainingen​​

Telefonische acquisitie​​

Wil jij jouw sales een naar een hoger niveau tillen?

Vraag dan nu een gratis telefoongesprek aan. En kijk waar jij in kunt groeien!

15585

Geheel vrijblijvend op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang 1x per maand het laatste nieuws over interim sales

15856