In het bedrijfsleven is het uitermate belangrijk om te blijven groeien en verder te blijven ontwikkelen. Dit geldt niet alleen voor personen, maar ook voor bedrijven. Als je je doelen niet haalt, dan kun je het vaak wel vergeten. Hard gezegd, maar wel de waarheid. Hoe zorg je ervoor dat je ook daadwerkelijk kan blijven groeien en dat je het maximale uit je organisatie blijft halen? Wij hebben in de praktijk gezien dat interim sales in veel gevallen kan helpen. Niet alleen als je verkoopprestaties achterblijven en je doelstellingen achterlopen, maar ook als er medewerkers zijn komen te vervallen en je te maken hebt gekregen met reorganisatie.

Veel bedrijven gaan gelijk op zoek naar vaste krachten, maar waarom zou je interim sales niet een kans geven? Alles wat jij van een interim sales manager kan verwachten en waarom dit zo maar de juiste keuze voor jouw organisatie en situatie kan zijn, vertellen wij je in dit blog.

 

 

Interim sales werkt efficiëntie verhogend

Hoe langer je ergens werkt, hoe minder groot de kans is dat je werkwijze verandert. Dit zie je overal. De uitdagingen verdwijnen en het werk wordt haast routine. Als iets eenmaal al heel lang goed gaat, waarom zou je je werkwijze dan veranderen? Zonde want wellicht kan het nog wel vele malen beter.  Een interim sales professional kan helpen hier verandering in te brengen. Hij of zij stapt helemaal nieuw en geheel objectief de organisatie binnen. Niets geen vaste routines, maar een blank vel papier die met een frisse blik naar de organisatie en de werkwijze kan kijken.

Vaak zijn interim sales managers maar een korte periode bij een bedrijf. Dit heeft als resultaat dat er al veel ervaring is opgedaan bij veel verschillende bedrijven. En dit betekent ook dat de professional al veel verschillende soorten werkwijze heeft gezien. Met deze kennis kan de interim sales manager van buitenaf naar jullie werkwijze kijken. Is dit wel de meest efficiënte manier, wat kan er nog meer gebeuren en hoe zorgen we ervoor dat de meest efficiënte werkwijze ontwikkeld kan worden?

Dit verbeteren kan alleen samen met de huidige medewerkers van jouw bedrijf of organisatie. Samen komen ze op de meest efficiënte werkwijze. Meer efficiëntie betekent op de lange termijn ook dat de doelen beter behaald kunnen worden, de kosten dalen en de winst kan stijgen. En dat is natuurlijk wat elk bedrijf wilt.

 

Gelijk resultaat zonder tijd te verliezen

Het kan voorkomen dat een medewerker, om welke reden dan ook, vervalt. Of dat je zo hard aan de weg aan het timmeren bent, dat je nieuwe mensen nodig hebt. Ook dan kan een interim sales professional de juiste keuze zijn. Voordat je de open plek hebt ingevuld met een vaste medewerker, ben je vaak al weken verder. En voordat deze persoon ook daadwerkelijk gaat bijdragen aan de doelen en de winst van je onderneming, ben je snel al wat maanden verder. Dan hebben we het nog niet eens gehad over het maken van de juiste match!

Je begint natuurlijk met het schrijven van een vacaturetekst, je wacht op reacties en je houdt sollicitatiegesprekken. Heb je de perfecte match gevonden? Dan begint de inwerkperiode pas. Het kan dan nog blijken dat dit toch niet de juiste match bleek te zijn. Tijd die je kwijt bent en niet hebt kunnen besteden aan het verhogen van je winst en het behalen van je doelen. En dat vinden wij bij SalesSpot zonde!

Tijdens dit proces kan je ook kiezen voor een interim sales professional? De interim salesmanager is gewend om vaak voor kortere periodes bij bedrijven te werken. Voordelen hiervan zijn dat ze beschikken over een groot aanpassingsvermogen en flexibiliteit. Door deze kenmerken is de inwerkperiode enorm ingekort of soms zelfs weggenomen. De interim sales professional kan in de meeste gevallen direct van start. De tijd die jij nu over hebt, kan je dan weer besteden aan het vinden van een geschikte vaste medewerker, zonder dat je je doelen hoeft te pauzeren.

 

Expertise die jij nodig hebt

Ben jij niet op zoek naar nieuwe medewerkers, maar herken jij een van de volgende zinnen?

  • Wil jij een nieuwe markt aanboren?
  • Wil jij een nieuw product introduceren?
  • Zit jij in een reoganisatie?

Ook dan kan een interim sales professional goed van pas komen! Een medewerker vast in dienst nemen, is in deze gevallen zonde. Je weet hierbij nooit hoe het project gaat lopen. Jezelf vast zetten aan een contract kan dus gevaarlijk zijn. Een interim sales medewerker neem je aan voor tijdelijke klussen. Is het project afgerond of heb je geen ondersteuning meer nodig? Dan is het makkelijk om de interim sales professional weer te laten gaan, want je zit niet vast aan een contract. 

Heb jij een specifieke vraag? Ook dan ga jij veel voordeel halen uit interim sales managers. Zij hebben tijdens hun loopbaan al veel expertise en ervaring op mogen doen bij veel verschillende soorten bedrijven. Om relevant te blijven, zorgen ze ervoor dat ze up-to-date blijven over de trends en ontwikkelingen in de markt. Jij kan dus de ervaring en expertise verwachten die jij op dat moment nodig hebt.

 

De juiste match voor jou

De juiste match maken tussen opdrachtgever en opdrachtnemer is de sleutel tot een succesvolle samenwerking. Elk bedrijf is anders en elke interim sales professional is ook anders. Wij hebben een groot netwerk aan interim sales professionals. Op deze manier willen wij ervoor zorgen dat jij de geschikte persoon voor de opdracht krijgt. Zo matchen wij de juiste persoon aan jullie vraagstuk en kunnen we een succes gaan maken van deze samenwerking!

Kun jij wel wat hulp gebruiken met het maken van de juiste match? Onze werving en selectie specialist gaat graag met jullie in gesprek. Want met de juiste match kun jij echt alle voordelen van interim sales ervaren.

Tijdelijke sales of marketing ondersteuning?

Heb jij behoefte aan een medewerker voor de lange termijn? Dan is het aanstellen van een vaste medewerker de juiste keuze. Is dit niet het geval en heb jij vraagstukken die echt niet kunnen wachten of die tijdelijk zijn van aard? Dan kun je het beste kiezen voor een interim sales professional.

Een samenwerking waarmee je een frisse blik, veel expertise, flexibiliteit en efficiëntie kan verwachten.

Wil jij jouw sales naar een hoger niveau tillen? Vraag dan nu een gratis telefoongesprek aan en wij kijken waar jij in kan groeien. Is interim sales de juiste keuze voor jouw organisatie? Dan helpen wij jou met het maken van de beste match. Zodat beide partijen kunnen genieten van een succesvolle samenwerking.